6. Alkukartoitus osana kuntosaliharjoittelun suunnittelua sekä terveydenhuollon kuntoutusta

01.06.2024

Tuntuuko TULE haaste estävän melkein kaiken tekemisen kuntosalilla? Saitko kuntoutusohjelman, muttet selviä työkaluja yhdistää sitä omaan muuhun harjoitteluusi?

Moni TULE vaiva on ikävä ja vaikuttavat sellaisissa paikoissa, jotka vaikuttavat laajasti kehon käyttöön. Tässä pätee edelleen samat periaatteet vaivoihin puuttumisessa. Mitkä ovat koetut haasteet ja miten ne sopii yhteen kun seurataan kehon liikettä? Miten tätä voidaan hyödyntää, kun lähdetään miettimään harjoitusohjelman rakentamista, missä tarvitaan tukea, missä liikkuvuutta vai tarvitaanko sittenkin vain voimaa kestämään jokin arjen sisältämä vaade?

Monesti terveydenhuollon kuntoutukset eivät ole koko yksilön harjoitusohjelman kattavia kokonaisuuksia. Miten siis pitäisi kuntoutuksen etusijalla, mutta saisit tehtyä muuta mahdollisimman tehokkaasti? Jälleen, kun tiedostamme koetut haasteet sekä saadut kuntoutuksen perusteet, voidaan lähteä rakentamaan kuntoutuksen ympärille muuta harjoittelua. Ollaan priorisoinnin ja liikevalintojen ytimessä, eikä tähän ole mitään yleispätevää ohjenuoraa olemassa.

Saat siis alkukartoituksesta eväät harjoitteluohjelmaan, oli se osana varsinaista kuntoutusta tai pienempiä TULE vaivoja.